Pluizenbol

Pluizenbol

Een pluizenbol, ja zo noem ik een uitgebloeide paardenbloem. Gisteren nadat de mist weg was zat overal nog dauw druppeltjes op en ik vind dat altijd een mooi gezicht als je op alles nog van die druppeltjes ziet.

Toch is macrofotografie moeilijk buiten, vooral als het waait. Je wacht en je wacht maar totdat de wind weer gaat liggen en dan is de wind eindelijk weg heb je scherpgesteld… jahoor daar komt de wind weer. Het is eigenlijk allemaal maar een kwestie van geduld, heel erg veel geduld. Het is zeker niet makkelijk als je wordt aangesproken wordt door mensen, honden aan je snuffelen of zelfs honden tegen je op springen. Nee als macrofotografie doet in de natuur, op een vrije dag van iedereen had je dit kunnen verwachten. Het maakt ook allemaal niet uit, het is maar net hoe druk je er overmaakt. Toch blijf ik het raar vinden, als opeens een groep mensen naar je zit te kijken en allemaal zitten te kijken, of ze nog nooit een dame hebben gezien die van de paden af gaat om ergens een foto van te maken. Zo heb ik ooit is een mede fotograaf zien liggen in het hoge gras helemaal in een camouflage, deze man lag er al 3 (!!) uur wachtende op een vogel.

Bewogen pluizenbol

Zoals je hier boven op de foto ziet is die net een tikkeltje bewogen doordat er een briesje opzette, helaas. Maar desondanks vindt ik dit geen lelijke foto geworden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s