Macrofotografie | Filters

Filters +1, +2, +3 +4, +8 en +10

Dit is de goedkoopste oplossing voor als je dichterbij wilt. Je draait het filter op je lens waarmee je wilt gaan fotograferen en voila je kan dichter bij komen. Je hebt verschillende varianten van een filter, namelijk de hoeveel + het is. Daarmee bedoel ik dat je filters hebt van +1 tot +10. Hoe hoger je getal komt, hoe meer je er voor moet betalen. Je kan dan de keuze afwegen of je het geld opzij zet voor te investeren in een goede macrolens.

Ben je nog niet zo bekend op het macro gebied dan kan deze keuze overwegen omdat het een goedkopere optie is om te kijken of deze tak van fotografie wat voor je is.

Verschil in filters | Ilona Haverkamp Photography 

Zoals je kan zien geeft het daadwerkelijk verschil. Misschien net dat kleine beetje om toch over te gaan om een kijkje te nemen in de wereld van macrofotografie. Het voordeel van een macrofilter is dat je hem op bijna elke lens kan schroeven als ze dezelfde diameter hebben. En je zou zelfs verschillende filters op elkaar schroeven, je hebt zo wel meer glas waardoor je kwaliteit vermindert.

Een keuze voor een macrofilter ligt natuurlijk aan jezelf, je hebt nog tal andere opties om je uit te leven in de macrowereld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s