Nikon familie

Nikkor familie

De Nikkor familie, namelijk de 35mm, de 40mm en de 50mm. Ik ga hier wat over vertellen en wat hun verschillen zijn want deze 3 fijne lenzen lijken erg veel op elkaar.

Nikkor 35mm F/1.8
Dit is de Nikkor 35mm F/1.8, deze lens presteert door zijn groot diafragma ook als het wat schemeriger wordt erg goed. Deze lens stelt net als de andere 2 lenzen snel scherp. De vatting is van metaal en de rest van de lens is plastic. Hij is erg licht en klein, de lens is ook zeker gebruiksvriendelijk. Zo heb je twee standen op de lens zitten M/A waarin je camera zelf scherp stelt maar waar je ook nog zelf aan de scherpte ring kan draaien. De M stand staat voor volledig handmatig scherpstellen.

Nikkor 40mm F/2.8

Dit is de Nikkor 40mm F/2.8  deze lens valt in het rijtje van de Nikon´s micro lenzen wat inhoud dat hij geschikt is voor macro. Deze lens stelt geluidloos scherp en daarom ook ideaal voor het filmen met je spiegelreflex.  Al is deze lens geschikt voor de macro moet je erg dicht op je onderwerp zitten om aan de maximale afstand te komen, wil je een echt goede macrolens investeer dan in een lens met meer mm.Settings
Dit zijn de lens instellingen van de 40mm lens, de M/A M stand, de keuze of je handmatig scherp stelt of dat je camera zelf scherp stelt en als die verkeerd gefocust is dat je hem bij kan draaien. Deze functie hebben alle drie de lenzen. De onderste optie de FULL /  ∞ – 0.2M heeft alleen de 40mm heeft deze keus omdat het een micro lens is. Ga je niet van dichtbij fotograferen dan zet je de lens op de FULL stand, hier stelt hij sneller op scherp. Zet je hem op  ∞-0.2m kan je gemakkelijker van dichtbij fotograferen omdat de lens dan beter scherp stelt in zijn macro functie.
Nikkor familie

De 3 lenzen bij elkaar, links de 40mm, rechts de 35mm en onderop de 50mm.

Vatting

Alle 3 de lenzen hebben een metalen vatting.

Nikkor 50mm F/1.4 Dit is de Nikkor 50mm F/1.4G ook is deze lens wel bekend als de “plastic fantastic” lens, een lens die iedere fotograaf wel in zijn cameratas heeft zitten. Is een fijne portret lens en ook erg lichtsterk door zijn grote diafragma van 1.4. Deze lens geeft op je camera een beeld wat je ook met je ogen ziet en dat is fijn. Ook is deze lens voorzien van een afstand schaal wat ik erg fijn vind.

Wil je meer van dichtbij fotograferen dan is de Nikkor 40mm F/2.8 iets voor jou maar als je graag bij schemer wilt fotograferen zijn de Nikkor 35mm F/1.8 en de Nikkor 50mm F/1.4 wat voor je.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s