Bladerdeeg enveloppe met Chinese groentemix

DSC_0205
Wie wil er thuis nou niet heerlijke bladerdeeg enveloppe met Chinese groentemix? Je krijgt een soort idee als een loempia, maar dan met bladerdeeg. Je kan hiervoor natuurlijk ook, als je het in huis het filodeeg gebruiken. De kosten zijn ongeveer 5 euro en het duurt ongeveer een half uurtje voor dit te maken. Wil je meer weten hoe je deze heerlijke versnapering maakt? Lees dan snel verder!

Ingrediënten | I am Iloon
Ingrediënten

Wat heb je hiervoor nodig?

– een pakje bladerdeeg, hiervan gebruik je ongeveer 7 á 8 stuks.
– 150 gram kipfilet
– 250 gram Chinese roerbakmix
– 1 ei
– Zonnebloem- of olijfolie
– Ketjap
– Kip kruiden
– Zout

Kipfilet in kleine stukjes | I am Iloon
De kipfilet in kleine stukjes

We beginnen met de kipfilet in kleine stukjes te snijden, als je hiermee klaar bent doe je de olie in de pan totdat de bodem is bedekt. Als de olie warm is kan de kip er in, nu kan de ketjap (een flinke scheut), de kip kruiden en het zout er overheen.

Kipfilet met ketjap, kip kruiden en zout. | I am Iloon
De kipfilet, ketjap, kip kruiden en het zout

Na 5 minuten kan de roerbak mix erin. De roerbak mix is vrij grof gesneden als je daar niet van houd kan je het fijner snijden, dit laat je er 3 á 4 minuten in.

Chinese roerbak mix en kipfilet |I am Iloon
Hmm het ziet er nu al lekker uit

Nu kunnen we beginnen met het vouwen van enveloppe met de groentes erin.  Voor elke enveloppe heb je ongeveer 1 opscheplepel nodig voor de vulling,

Bladerdeeg met de roerbak mix | I am Iloon
Bladerdeeg met één opscheplepel groente mix

Hoe gaan we het vouwen?
Stap 1:

DSC_0182
De punt die naar je buik wijst vouw je naar binnen

Stap 2:


DSC_0183
Je vouwt de punten aan de buitenkant naar binnen, zorg ervoor dat alles goed dicht zit. Je kan ook een beetje water gebruiken om de vouwnaden dicht te maken.

Stap 3: 

DSC_0184
Je vouwt de laatste punt naar je toe, rek het zo nodig uit als hij niet de hoekjes bedekt.

DSC_0185
En klaar is je gevouwen enveloppe!

Verwarm de oven alvast op 200 graden

Nu is het tijd om het ei te gebruiken, pak een bakje waar je enveloppe in past en doe daar het ei in. Doe de enveloppe erin en draai het rond zodat alles goed onder het ei zit. Leg ze daarna op de bakplaat. Tip, doe er een bakpapiertje onder scheelt een boel schoonmaken!

DSC_0187
De enveloppe in het ei

Als de oven klaar is met voorverwarmen kunnen ze in de oven, dit doe je er 20 minuten in, eventueel wat langer totdat ze goudbruin zijn gekleurd.

DSC_0239
 Na 20 minuten in de oven ziet het er zo uit.

Smakelijk eten!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s